Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



    Μια ακόμη  νέα σχολική χρονιά άρχισε γεμάτη προβλήματα, τα περισσότερα ίσως από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Σήμερα 12-09-2012, τα παιδιά ξεκίνησαν για το σχολείο με κάθε συγκοινωνιακό μέσο που βρήκε το καθένα και κάποια από αυτά με τα πόδια.
    Αν είσαι προληπτικός μπορεί να πεις «κακός οιωνός», αν είσαι όμως ρεαλιστής μάλλον βλέπεις ότι τα χειρότερα άρχισαν από την πρώτη κιόλας μέρα να φαίνονται.
Τι να πει κανείς πρώτα γι αυτή τη σχολική χρονιά, που ξεκίνησε με προβλήματα, από τις συντηρήσεις των σχολείων που δεν έγιναν, από τα σχολεία που χρειάζονταν βάψιμο κι έμειναν άβαφα, από την καθαριότητα που λόγω των μη προσλήψεων καθαριστριών δεν έγινε, από τα χρήματα που αναμένονται απελπιστικά μειωμένα σε σχέση με την περσινή αλλά και σε σχέση με παλιότερες χρονιές ?
     Ας ευχηθούμε γιατί έτσι μας έμαθαν τα τελευταία χρόνια ,μόνο να ευχόμαστε, ότι και τα προβλήματα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων δεν θα επιδεινωθούν, κι ότι ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι τόσο βαρύς όσο ο περσινός.
     Μήπως όμως είναι καιρός να αφήσουμε τα ευχολόγια και να αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε δυναμικά το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας, το μέλλον που αξίζουν και που πρέπει να τους ανήκει?
     Γιατί τα νέα παιδιά δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάψουν να ονειρεύονται, γιατί μια χώρα που στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση, είναι καταδικασμένη να ξαναγυρίσει σε παλιότερα πρότυπα με πολίτες αναλφάβητους, με μικρά παιδιά να αφήνουν το σχολείο και να εργάζονται  όπου βρούν στον αγώνα τους για επιβίωση, και τη νέα γενιά των Ελλήνων μεταναστών επιστημόνων με πτυχία και μεταπτυχιακά αυτή τη φορά να παίρνουν το δρόμο για ξένες χώρες αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και διαβίωσης φορτωμένοι με μια δικαιολογημένη πικρία γι αυτή τη χώρα που τρώει τα παιδιά της, που τους κλέβει τα όνειρα και δεν τους αφήνει να ανασάνουν ελεύθερα.
  Εμείς οι γονείς λοιπόν που βιώνουμε καθημερινά αυτή τη βαριά πραγματικότητα ίσως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε μπροστά σε κάθε μορφή διεκδίκησης και αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.


Η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων

Γονέων & Κηδεμόνων

Β/θμιας  Βέροιας

Βλαχοπούλου Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου